ANP24 mei '11 21:22

Wall Street heeft moeite winst vast te houden

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York hebben dinsdag de grootste moeite om in de zwarte cijfers te blijven. De beleggers op Wall Street zijn nog altijd bezorgd over de crisis in de eurozone. Energiefondsen behoren tot de winnaars, nu de olieprijs weer aantrekt.

De Dow-Jonesindex noteerde in het laatste handelsuur een nipte winst van 0,1 procent op 12.390 punten. De breed samengestelde S&P 500 won eveneens 0,1 procent en steeg naar 1319 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 2753 punten.

Goldman Sachs meldde dinsdag dat de vraag naar olie de komende tijd waarschijnlijk toeneemt. De prijs van ruwe Amerikaanse olie steeg daarop met 1,9 procent tot 99,60 dollar. Door de hogere olieprijs hadden beleggers meer interesse in energiefondsen. Zo wonnen olieconcerns Chevron en Exxon Mobil respectievelijk 1,5 procent en 1,3 procent.

LinkedIn

Net als de netwerksite LinkedIn, die vorige week een flitsend debuut op Wall Street beleefde, maakte dinsdag ook het Russische internetconcern Yandex een knallende entree op de beurs. De populairste zoekmachine van Rusland haalde 1,3 miljard dollar op. Het fonds dat op de Nasdaq genoteerd staat, schoot met 37 procent omhoog.

Financiële instellingen behoren tot de verliezers. Zakenbank JP Morgan Chase noteerde een verlies van 0,5 procent en creditcardmaatschappij American Express moest 0,8 procent inleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen