ANP19 nov '11 12:43Aangepast op 19 nov '11 13:04

Ook bij DNB nadert einde papieren jaarverslag

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) overweegt een verandering aan te brengen in haar financiële jaarverslaglegging. Met ingang van het eerstkomende jaarverslag, over 2011, wil DNB de papieren versie van het jaarverslag niet meer uitgeven. DNB peilt middels een brief met link naar een vragenlijst wat geabonneerden op het jaarverslag daarvan vinden.

,,In plaats daarvan zou het volledige jaarverslag alleen nog online worden aangeboden op de site van DNB'', schrijft de toezichthouder in de brief. ,,Daarnaast zal er op papier een samenvatting verschijnen.'' Tenslotte biedt DNB ook de mogelijkheid om het volledige verslag op papier, 'via printing on demand', te ontvangen.

Uit een inventarisatie van de Grafische Cultuurstichting onder de leden vorig jaar bleek dat het gedrukte jaarverslag, waarschijnlijk ook geholpen door de crisis, snel verdwijnt. Volgens de stichting werden in 2006 nog ruim 3500 traditioneel gedrukte en gebonden jaarverslagen gemaakt. In 2010 kwam dat uit op iets meer dan 1900. Het aantal titels was daarmee met 46 procent gedaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen