ANP28 mei '11 17:49Aangepast op 28 mei '11 18:48

In kou, weer en wind luisteren naar Clinton

ACHLUM (ANP) - Ruim drieduizend mensen trotseerden zaterdag regen, wind en kou om Bill Clinton te horen spreken. De 42e president van de Verenigde Staten was de grote publiekstrekker van een door verzekeraar Achmea georganiseerde dag.

Het kleine Friese dorp was zaterdag hermetisch afgesloten. Wie naar binnen wilde, moest zich van tevoren registreren. Onder de aanwezigen waren naast Clinton nog zo'n tweehonderd Nederlandse sprekers en honderdvijftig journalisten.

De conventie van Achlum werd georganiseerd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de van de verzekeraar. Achmea heeft zijn wortels in het Friese dorp.

Bedanken

Clinton greep de speech aan om Nederland te bedanken voor de militaire inzet in voormalig Joegoslavie in de jaren negentig. ,,De mensen hier zijn even dankbaar als ik voor de arrestatie van Mladic'', zei Clinton, die refereerde aan de aanhouding van de Bosnisch-Servische legerleider afgelopen donderdag.

Verder sprak de voormalige president over 'het concept solidariteit', ook het onderwerp van de conventie van Achlum. Clinton haalde daarbij veelvuldig zijn werk in arme landen aan. Ook legde hij de nadruk op samenwerking bij het oplossen van grote vraagstukken in de wereld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen