ANP27 dec '11 15:02

'Vlakke opening voor Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York openen de beurzen dinsdag naar verwachting nagenoeg vlak. Beleggers doen het rustig aan na het lange kerstweekeinde en wachten op het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat een halfuur na opening van de beurs bekend zal worden gemaakt.

Economen verwachten dat de index voor het vertrouwen van de Amerikaanse consumenten in december is toegenomen tot 58,3, tegen 56,0 een maand geleden. Een meevallend cijfer zou mogelijk de kerstrally van vorige week nieuw leven kunnen inblazen.

Aan het bedrijvenfront zal het aandeel Sears naar verwachting in de belangstelling staan. De Amerikaanse detailhandelaar gaat 100 tot 120 vestigingen van zijn Kmart- en Sears-winkelketens sluiten vanwege de zwakke verkopen. Ook waarschuwde Sears voor een scherpe daling van het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal. De verkoop in het vierde kwartaal ligt tot dusver 5,2 procent lager dan een jaar eerder.

De openingsindicatoren wijzen op een verlies van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en een winst van 0,1 procent voor de Nasdaq. Vrijdag lieten de beurzen in New York een kleine kerstrally zien, waarbij de koerswinsten opliepen tot 1 procent dankzij meevallende economische cijfers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen