ANP14 mei '11 18:17Aangepast op 14 mei '11 19:07

Duizenden fans zwaaien spelers FC Twente uit

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Ondanks oproepen van de autoriteiten dat niet te doen zijn supporters van FC Twente zaterdagmiddag toch tot op de snelweg gelopen om de spelersbus uit te zwaaien.

Duizenden fans van de spelers, die zaterdag rond half vijf in een bus op weg gingen van Hengelo naar Amsterdam, waren naar de A1 gekomen om hun spelers succes te wensen. Met vuurwerk en spandoeken verzamelden ze zich in de middag al langs en boven de weg op viaducten. De Tukkers spelen zondag in Amsterdam tegen Ajax om het kampioenschap.

De politie had twee viaducten boven de A1 aangewezen als 'uitzwaailocatie’, maar kon niet voorkomen dat door de enorme toeloop er toch mensen langs de snelweg stonden en de spelersbus in een file terecht kwam. Auto's en de spelersbus moesten stapvoets tussen de mensenmassa door. De politie sprak van een gevaarlijke situatie.

'Geweldige boost'

Een aantal FC Twentespelers stapte uit de bus en Theo Janssen gaf zelfs live een radiointerview aan RTV Oost, midden op de snelweg. ,,Dit geeft een geweldige boost, geweldig’’, aldus Janssen. Andere spelers maakten in de tussentijd foto’s van de mensenmenigte langs de A1. De bus deed er 75 minuten over om van Hengelo naar Markelo te rijden.

De spelers vertrokken rond half vijf vanaf het trainingscomplex in Hengelo naar Amsterdam voor de wedstrijd om de landstitel tegen Ajax, zondag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen