ANP9 mei '11 17:12Aangepast op 9 mei '11 17:39

DAF opent vestiging in Moskou

EINDHOVEN (AFN) - DAF Trucks heeft in Moskou een eigen marketing- en verkoopkantoor geopend met het oog op een verdere groei van DAF op de Russische markt. Dit maakte de Eindhovense vrachtwagenfabrikant maandag bekend.

De nieuwe vestiging richt zich niet alleen op de ontwikkeling van activiteiten op het gebied van marketing en verkoop, maar ook op een verdere uitbreiding van het dealernetwerk. Om beschikbaarheid van onderdelen te garanderen, komt er in de omgeving van Moskou ook een distributiecentrum.

DAF Trucks Russia wil het dealernetwerk de komende jaren uitbreiden naar ongeveer twintig locaties. Behalve in Moskou heeft DAF momenteel vestigingen in Sint Petersburg, Jekaterinenburg en Smolensk.

Het zware segment

Daf registreerde vorig jaar in Rusland in het zware segment 350 voertuigen, overeenkomend met een marktaandeel van 7 procent onder de West-Europese merken. Doelstelling voor dit jaar is minimaal duizend voertuigen te verkopen.

Volgens Daf neemt de belangstelling voor trucks uit West-Europa in Rusland zienderogen toe. In het jaar 2000 werden in Rusland nog vijfhonderd West-Europese trucks van boven 15 ton geregistreerd, vorig jaar waren dat er al tien keer zoveel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen