ANP8 mei '11 13:16

ProLogis verhoogt bod op PEPR

DENVER (AFN) - De Amerikaanse vastgoedonderneming ProLogis heeft het bod op zijn Europese dochter ProLogis European Properties (PEPR) verhoogd. Dat maakte de onderneming vrijdag nabeurs bekend.

Prologis biedt nu 6,20 euro per aandeel voor PEPR, waar eerder nog 6,10 euro per aandeel werd geboden op het aan de Amsterdamse beurs genoteerde fonds. Tegelijkertijd kondigde de onderneming aan dat APG Algemene Pensioen Groep en een onderdeel van Government of Singapore Investment Corporation hun ,,significante'' belangen hebben aangeboden voor deze prijs per aandeel.

ProLogis heeft daardoor nu een belang van circa 60 procent in PEPR gekregen. De biedingstermijn, die liep tot 11 mei, is verlengd tot 18 mei. De Nederlandse APG Algemene Pensioen Groep en de Australische Goodman Group stuurden onlangs een niet-bindend overnamevoorstel inzake PEPR naar ProLogis, dat het voorstel afwees en een tegenbod lanceerde. APG bevestigde vrijdagavond in een afzonderlijke persverklaring de stukken te hebben aangeboden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen