ANP18 aug '11 10:05

Foster's wijst ook vijandig bod SABMiller af

SYDNEY (ANP) - Het bestuur van de Australische bierbrouwer Foster's heeft het, ditmaal vijandige, bod van SABMiller resoluut afgewezen. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

,,Het bod is te laag'', aldus Foster's in een verklaring. ,,Wij roepen, na zorgvuldige bestudering, de aandeelhouders op het niet te accepteren.''

Woensdag legde het Brits/Zuid-Afrikaanse bierbedrijf SABMiller de bieding van 4,90 Australische dollar per aandeel direct voor aan de aandeelhouders van Foster's. Het bod geeft Foster's een waardering van zo'n omgerekend 7 miljard euro. Daarmee zou de overname de grootste zijn in de bierbranche sinds de inlijving voor 5,3 miljard euro van de Mexicaanse bieractiviteiten van Femsa door Heineken vorig jaar.

Hogere prijs

Analisten rekenen erop dat SABMiller uiteindelijk met een hoger bod moet komen om Foster's binnen te kunnen halen. Beleggers rekenen ook op een hogere prijs. Donderdag sloot het aandeel in Sydney met een winst van 0,8 procent op 5 Australische dollar.

SABMiller, producent van merken als Grolsch, Peroni en Miller Lite, lanceerde het bod op Foster's in juni. Marktkenners voorspelden toen een biedingsstrijd met andere bierproducenten, maar die blijft vooralsnog uit. Heineken liet in een eerder stadium al weten zich bij overnames vooral te richten op Europa en opkomende markten en sloot een bod op Foster's daarmee min of meer uit.

Gerelateerde artikelen