ANP11 mei '11 22:25

Wall Street sluit fors lager

NEW YORK (AFN) - Na drie dagen van koersstijgingen gingen de aandelen in Wall Street woensdag fors omlaag. Lagere olie- en grondstofprijzen drukten op de koersen van energiemaatschappijen. De olieprijzen waren zo'n 4 procent lager dan een dag eerder, terwijl de euro twee dollarcent lager stond.

De Dow-Jonesindex van dertig grote fondsen sloot 1 procent lager op 12.630,03 punten. De breder samengestelde S&P 500-index daalde 1,1 procent naar 1342,08 punten. De Nasdaq-index, die de stemming bij de technologiefondsen weergeeft, viel 0,9 procent terug naar 2845,06 punten.

Zorg over de economische groei in China, en daarmee twijfel over de groei van de wereldeconomie, hadden vooral invloed op de grondstoffenfondsen. De olieprijzen gingen bovendien flink omlaag door nieuwe cijfers, die een toename van de voorraden in de Verenigde Staten lieten zien. De groei van de industriële productie in China was in april minder dan verwacht, terwijl de inflatie boven verwachting was.

Walt Disney

Walt Disney viel ruim 5 procent terug op tegenvallende kwartaalcijfers.

De koersen gingen over vrijwel de volle breedte omlaag. In de loop van de dag stonden de belangrijkste beursgraadmeters meer dan 1 procent in de min. Tegen het slot van de handel krabbelden ze wat omhoog, maar lang niet voldoende om de verliezen van eerder op de dag goed te maken.

De euro noteerde 1,4205 dollar, tegenover 1,4285 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen