ANP5 nov '11 12:47Aangepast op 5 nov '11 13:37

Grieks coalitieoverleg begint snel

ATHENE (AFN) - De onderhandelingen over de vorming van een nieuwe coalitieregering in Griekenland beginnen snel. Dat heeft premier George Papandreou zaterdag gezegd na overleg met president Karolos Papoulias.

Papandreou sprak over het zo snel mogelijk in gang zetten van de ,,noodzakelijke procedures''. Voordat hij met het staatshoofd achter gesloten deuren in beraad ging, zei Papandreou dat politieke consensus cruciaal is om verkiezingen te voorkomen en om het lidmaatschap van Griekenland van de eurozone te beschermen.

Papandreou stelde dat een nieuwe regering aan het werk zal gaan om ervoor te zorgen dat het Europese financiële hulpplan voor Griekenland kan worden uitgevoerd. Hij voegde eraan toe dat alle partijen worden betrokken bij de onderhandelingen over de vorming van een eenheidsregering. Het is echter de vraag of de grootste oppositiepartij, Nieuwe Democratie, wil meedoen. Antonis Samaras, leider van Nieuwe Democratie, hamert al de hele tijd op de noodzaak van nieuwe verkiezingen.

De premier overleefde in de nacht van vrijdag op zaterdag na een urenlange vergadering een vertrouwensstemming in het parlement.

Gerelateerde artikelen