ANP9 mrt '11 15:53

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gingen woensdag lager van start, na de koerswinsten van een dag eerder. Veel richtinggevend nieuws was niet voorhanden. De olieprijs ging licht omhoog nadat een OPEC-bestuurder had aangegeven dat er geen vergadering zal plaatsvinden om de productie te verhogen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een verlies van 0,2 procent op 12.195 punten. De S&P 500-index opende 0,3 procent lager op 1318 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,6 procent tot 2748 punten.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 105,32 dollar. Dinsdag zei de olieminister van Koeweit nog dat de OPEC een productieverhoging overweegt om de verstoringen in Libië te compenseren. Dat zorgde voor een daling van de olieprijs.

Groothandelaars

De economische agenda is vrijwel leeg op woensdag. Kort na opening van de handel komt nog een cijfer over de voorraden en verkopen van groothandelaars in de Verenigde Staten.

Chipfabrikant Texas Instruments maakte dinsdag nabeurs een winstprognose bekend voor het lopende kwartaal die iets lager uitviel dan verwacht. Het aandeel zakte 2,1 procent.

Gerelateerde artikelen