ANP5 dec '11 16:06

Occupy Amsterdam schikt in

AMSTERDAM (ANP) - Betogers van Occupy Amsterdam zijn nog druk bezig met het herschikken en het verkleinen van hun tentenkamp op het Beursplein. Maandag is een grote legertent gearriveerd waarin voor de nacht de kleine tentjes van de demonstranten komen te staan.

De keuken gaat dicht en de toiletgroep wordt verwijderd. Een woordvoerder van Occupy Amsterdam verwacht de operatie dinsdagmiddag af te ronden, een dag na het verstrijken van de deadline die burgemeester Eberhard van der Laan hun dit weekeinde oplegde. De GGD, politie en de brandweer zijn maandag op het kamp langs geweest en hebben de kamperende betogers geadviseerd over veiligheid en hygiëne.

,,We lopen iets vertraging op, maar we zijn al een eind op weg'', aldus de woordvoerder. Volgens hem blijft na de inkrimping nog een derde van het Beursplein 'bezet' met een aantal grote tenten. De kleine tentjes die toch buiten blijven staan, horen volgens hem niet bij het actiekamp. ,,Als eigenaren zich agressief gedragen, is het voor ons moeilijk die tentjes zomaar af te breken.''

Gerelateerde artikelen