ANP4 mei '11 12:05

'3JS moeten lied goed verkopen’

AMSTERDAM (ANP) - Als de vakjury’s van het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf hun werk goed doen, moeten de 3JS doorgaan naar de finale op grond van de vocale kwaliteiten van zanger Jan Dulles. Dat meent Cornald Maas, oud-commentator van het liedjesfestijn.

Volgens hem heeft Nederland met het nummer Never Alone 'eindelijk' gekozen voor een popsong en niet voor 'een typische songfestivalschlager'. Wel moet de Volendamse band het lied goed verkopen, meent Maas, door veel met het publiek te communiceren via de camera’s.

'Doorgaan naar de finale moet lukken', schat commentator van vorig jaar en dit jaar Daniël Dekker na de eerste repetities in Düsseldorf. 'Het nummer is een sterke poprocksong met een internationaal geluid, dat past in de huidige tijdgeest.'

Onwennig

De radiopresentator vond dat de inbreng van andere landen op de eerste repetitiedag nog wat onwennig oogde, maar dat 'de jongens uit Volendam er meteen stonden'. Hij repte van een goede performance en fantastische zang. 'In de polls hangt het nummer rond de achtste positie voor de halve finale. De eerste tien van de negentien gaan door naar de eindstrijd.'

De vakjury’s en het publiek bepalen elk voor de helft wie doorgaat naar de finale en wie vervolgens het festival wint. Op dinsdag 10 en donderdag 12 mei worden de halve finales gehouden in het voetbalstadion Arena, thuisbasis van voetbalclub Fortuna Düsseldorf. De 3JS treden op 12 mei op. De finale is op 14 mei. In totaal doen 43 landen mee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen