ANP7 mrt '11 23:39

VVD Flevoland wil hertelling van de stemmen

LELYSTAD (ANP) - De VVD Flevoland wil dat alle stemmen die zijn uitgebracht voor de verkiezingen voor Provinciale Staten opnieuw worden geteld. Voorzitter Remco Bosma zei dat maandagavond nadat uit het proces verbaal van het stembureau gebleken was dat er tachtig stemmen te weinig zijn geteld.

,,Bij zeven van de twaalf partijen in deze provincie is een correctie geweest op de uitslag. We willen helder hebben waarop de burgers hebben gestemd en dan mag er geen verschil van tachtig stemmen zijn. De marges zijn soms heel klein. Dan moet er maar opnieuw naar de stemformulieren worden gekeken'', benadrukte Bosma.

De VVD kwam aanvankelijk uit op tien zetels maar kreeg van het stembureau te horen dat de partij, na het berekenen van de restzetels, één zetel moest afstaan aan de Partij voor de Dieren. ,,Maar dat is niet de reden van ons verzoek om de stemmen te hertellen'', liet Bosma weten.

De fractie van de VVD dient haar verzoek deze week in tijdens de vergadering van (de oude) Provinciale Staten. De Staten beslissen daarover. De vergadering heeft dinsdag of donderdagavond plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen