ANP24 feb '11 16:28

Zware gevechten in stad bij Tripoli

TRIPOLI (ANP) - Volgers van de Libische leider Muammar Kaddafi en opstandelingen zijn met elkaar in gevecht in de stad Zawiyah, ongeveer 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli. Dat meldden ooggetuigen donderdag.

Volgens de Libische krant Quryna zijn minstens tien mensen gedood zijn en tientallen anderen gewond geraakt. Het dodental kan volgens de krant oplopen omdat gewonden door het voortdurende schieten niet naar het ziekenhuis kunnen.

Zawiyah ligt ongeveer 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Tripoli. Het is een kustplaats aan de belangrijkste weg tussen Tripoli en de grens met Tunesië. Bij de stad is ook een overslagplaats voor olie gevestigd.

Chaos

De getuigen zeggen dat dat de situatie chaotisch is. Gewapende mensen in burgerkleding rennen door de straten en schieten op elkaar.

De tegenstanders van Kaddafi zouden het centrum van de stad bezetten en met geïmproviseerde fortificaties proberen aanvallen van Kaddafigetrouwen af te slaan. Om de stad zouden zich veiligheidstroepen met tientallen legerjeeps verzamelen.

Gerelateerde artikelen