ANP11 mei '11 11:44

'Reed Elsevier helder over Risk Solutions'

AMSTERDAM (AFN) - Reed Elsevier is er in geslaagd duidelijkheid te geven over de snelgroeiende activiteiten op het gebied van risicomanagement. Dat concludeerde analist Simon Wallis van ING Research woensdag op basis van een presentatie over de divisie Risk Solutions die het bedrijf een dag eerder aan analisten gaf.

Wallis houdt twijfels over de houdbaarheid van de sterke groei van Risk Solutions. Maar Reed Elsevier is er wel in geslaagd duidelijkheid te geven over de concurrentievoordelen die het bedrijf heeft, stelde hij. Zo beschikt het concern over zeer uitgebreide databases, waar concurrenten moeilijk aan kunnen tippen. Daarnaast heeft het bedrijf diverse patenten die het gebruik van die informatie verbeteren

,,Risicomanagement heeft veelbelovende vooruitzichten voor groei en een zeer sterke winstgevendheid'', stelde analiste Margo Joris van KBC Securities. De risico-activiteiten waren in 2010 goed voor 15 procent van de totale omzet van het concern en zorgden voor 23 procent van de aangepaste operationele winst. Reed Elsevier gaf dinsdag geen kwantitatieve vooruitzichten voor Risk Solutions.

Amerikaanse activiteit

Risk Solutions is voorlopig een Amerikaanse activiteit. Reed Elsevier wil in 2012 een Britse afdeling opzetten.

Woensdag om 11.30 uur noteerde het aandeel Reed Elsevier 2 procent hoger op 9,42 euro. De AEX-index stond op dat moment op een winst van 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen