ANP8 dec '11 13:19

OM opent archieven voor TROS

Jaap Jongbloed. ANP
Jaap Jongbloed. ANP

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie opent zijn archieven voor het nieuwe TROS-programma Fatale Fouten. De serie, die de omroep vanaf 17 februari uitzendt, besteedt aandacht aan waargebeurde verhalen uit de praktijk van de officier van justitie. De presentatie is in handen van Jaap Jongbloed, maakte de TROS donderdag bekend.

Tijdens zijn presentatie van de komende winterprogrammering kondigde de TROS ook een nieuw muziekprogramma aan in de traditie van Op volle toeren en de Muziekfeesten op het plein. De titel ervan luidt De Sterrenparade. Monique Smit presenteert de show die vanaf vrijdag 6 januari op de buis komt. De muziekshow biedt zowel gevestigde als nieuwe talenten een podium.

Haar bekende dorpsgenoten Nick & Simon zijn in 2012 met twee nieuwe programma's bij de TROS te zien. In de nieuwe zaterdagavondshow Nick tegen Simon gaan ze vanaf zaterdag 4 februari een onderlinge strijd aan onder leiding van scheidsrechter Katja Römer-Schuurman. De Volendamse zangers maken ook een reallifesoap onder de titel Nick & Simon Big in Japan, waarvoor ze op muzikale stage gaan in het land van de rijzende zon. Dit vervolg op hun soortgelijke avontuur in Amerika is te volgen vanaf 2 mei.

Ron Boszhard maakte bekend dat hij bezig is met een kinderversie van Bananasplit. Frans Bauer gaat de volwassen versie van Bananasplit combineren met een nieuw programma waarin hij volgens de TROS ,,met een aantal muzikale gasten teruggaat naar zijn zigeunerroots.''

Gerelateerde artikelen