ANP15 mei '11 02:07Aangepast op 15 mei '11 07:42

Baas IMF opgepakt wegens seksueel misdrijf

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Fransman Dominique Strauss-Kahn, is zaterdag op de luchthaven John F. Kennedy door de politie van New York aangehouden omdat hij wordt verdacht van een seksueel misdrijf. Hij zou een schoonmaakster in een hotel hebben misbruikt, berichtten media in New York.

De krant The New York Daily News meldde dat de IMF-topman ,,uit het vliegtuig werd gesleept'' omdat hij ervan wordt verdacht een vrouw tot seks te hebben gedwongen in een hotelkamer op het Times Square.

De 62-jarige Strauss-Kahn is een voorman de Socialistische Partij (PS) in Frankrijk en geldt als een van de belangrijkste politici in het land die het op kan nemen tegen de huidige president Nicolas Sarkozy in de presidentsverkiezingen in het voorjaar van 2012. Hij heeft evenwel nog steeds niet gezegd dat hij namens zijn partij presidentskandidaat wenst te zijn.

De Franse econoom Strauss-Kahn uit de Parijse voorstad Neuilly-sur-Seine, was eerder in socialistische regeringen minister van Industrie en Buitenlandse Handel en minister van Financiën. Hij poogde vier jaar geleden presidentskandidaat voor de PS te worden, maar moest het in 2007 afleggen tegen de socialiste Ségolène Royal. Strauss-Kahn werd toen de topman bij het IMF, met de zegen van de nieuwe president Nicolas Sarkozy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen