ANP18 aug '11 15:00

'Wall Street opent fors lager'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen donderdag naar verwachting fors lager openen, in navolging van de negatieve stemming in Europa. De vrees voor een nieuwe recessie houdt de markten stevig in de greep, aldus marktvorsers.

De vrees werd gevoed door een rapport van de Amerikaanse bank Morgan Stanley. De bank schroefde donderdag zijn groeiverwachtingen voor de wereldeconomie drastisch omlaag, waarbij de VS en Europa ,,gevaarlijk dicht bij een recessie'' zijn aanbeland. Het bankconcern uitte ook scherpe kritiek op de beleidsmakers in Washington en Europa voor het weifelende handelen rond de schuldencrisis.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde daarnaast dat de Federal Reserve zich zorgen maakt over Europese banken die ook actief zijn in de VS. De Amerikaanse centrale bank vreest dat het bankensysteem besmet raakt via deze divisies door de Europese schuldencrisis.

Uitkeringen

Op macro-economisch terrein bleek voorbeurs dat het aantal uitkeringsaanvragen vorige week opnieuw is gestegen. Daarnaast viel de inflatie in de Verenigde Staten in juli hoger uit dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van meer dan 2 procent voor de beursgraadmeters in New York. Woensdag eindigde de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 11.410,21 punten. De S&P 500-index boekte een minieme winst van 0,1 procent, technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen