ANP6 jun '11 15:02

Vlakke opening Wall Street verwacht

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste indices op Wall Street openen maandag naar verwachting rond een vlakke stand.

Het sentiment is momenteel overwegend negatief, hoewel het aan richtinggevend nieuws ontbreekt. Vrijdag kwam een tegenvallend Amerikaans banenrapport naar buiten. Het cijfer is de laatste in een reeks teleurstellende berichten over de Amerikaanse economie.

De S&P 500-index bereikte vrijdag het laagste niveau in zes weken tijd. Inmiddels richten beleggers zich op het laagtepunt van april, dat 1294,70 punten bedroeg. Als dit punt wordt doorbroken, is er volgens analisten een risico dat de markt verder wegzakt richting het dieptepunt van maart.

Apple

Technologieconcern Apple staat maandag in de belangstelling. Topman Steve Jobs presenteert maandag de details over een nieuwe dienst, iCloud. Beleggers hopen dat dit voor Apple de nieuwe bron van groei zal worden.

Een kleine drie kwartier voor de handelsaanvang duidde de future op de S&P 500-index op een opening die gelijk is aan het slot van vrijdag. De Dow-Jonesindex en de Nasdaq openen naar verwachting respectievelijk 0,2 procent lager en 0,1 procent hoger.

Gerelateerde artikelen