ANP18 nov '11 10:06

'Hogere winstverwachting Fugro goed teken'

AMSTERDAM (AFN) - De licht verhoogde winstverwachting van bodemonderzoeker Fugro voor 2011 kan worden opgevat als een positief signaal. Dat stelt SNS Securities na het tussentijds handelsbericht dat Fugro donderdag nabeurs publiceerde.

Fugro verwacht nu voor heel 2011 een nettowinst van minstens 260 miljoen euro, terwijl eerder op ongeveer 260 miljoen euro werd gerekend. De omzetverwachting werd gehandhaafd op 2,5 miljard euro.

Volgens SNS kan de opwaartse bijstelling duiden op een iets positievere houding ten opzichte van de tweede helft van 2011. De bijstelling kan ook deels te maken hebben met de aankoop van Seabird OBN, die Fugro binnenkort verwacht af te ronden, waardoor een maand van de resultaten kan worden meegerekend in het jaarresultaat van Fugro.

'Buy'-rating

SNS handhaaft zijn 'buy'-rating omdat de offshore E&P uitgaven op het moment significant toenemen, wat zal leiden tot een grotere orderintake, hogere bezetting en daarmee toenemende winstgevendheid voor oliedienstverleners in de komende maanden, aldus SNS.

Rabobank hanteert eveneens 'buy'-advies voor Fugro.

Vrijdag om 9.57 uur noteerde het aandeel 1,1 procent hoger op 39,10 euro. De AEX zakte 0,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen