ANP14 dec '11 15:01

'Lager begin Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting lager beginnen. Net als in Europa maken Amerikaanse beleggers zich zorgen over de economische groei. De waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank dat de positieve economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten worden bedreigd door de problemen in Europa galmt ook nog na.

De snelle daling van de euro baart beleggers ook zorgen. De Europese eenheidsmunt zakte woensdag tot onder de 1,30 dollar, het laagste niveau in 11 maanden. Beleggers vrezen dat een aantal landen in de eurozone spoedig te maken krijgt met een verlaging van de kredietbeoordeling en dat de gemaakte afspraken tijdens de laatste EU-top de crisis niet zullen oplossen.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat de Amerikaanse exportprijzen in november minder zijn toegenomen dan verwacht. De importprijzen lieten de sterkste stijging in 7 maanden zien.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag sloten de beurzen op Wall Street tot 1,3 procent lager. Beleggers waren teleurgesteld dat deFederal Reserve geen nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigde.

Gerelateerde artikelen