ANP27 mei '11 10:21

ING: geen impact versoepeling bankregels

AMSTERDAM (AFN) - ING verwacht niet dat een mogelijke Europese versoepeling van de regels onder het Basel III-akkoord impact zal hebben op het concern. Dit zei een woordvoerder van ING vrijdag in reactie op berichtgeving in de Britse krant Financial Times.

De krant meldde dat banken met een verzekeringsdochter mogelijk meer kapitaal van de verzekeringsactiviteiten mogen meetellen bij hun eigen kapitaal dan onder Basel III is afgesproken. De aanpassing zou onderdeel zijn van een conceptrichtlijn van de Europese Commissie.

,,Wij zijn in de positie dat we de verzekeringsactiviteiten moeten verkopen'', zei de woordvoerder van ING. Hij merkte verder op dat ING Groep op dit moment bestaat uit een aparte bank en een aparte verzekeraar en de verzekeraar dus geen dochter van de bank is.

De woordvoerder herhaalde verder dat ING denkt te voldoen aan alle eisen die onder Basel III aan banken worden gesteld. ,,Wij hebben altijd aangegeven dat we goed gepositioneerd zijn. Voorzover wij de regels hebben gezien, kunnen wij daar goed aan voldoen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen