ANP15 mei '11 16:38

Opnieuw geen Champions League voor PSV

 FC Groningen-speler Petter Andersson in duel met PSV-speler Orlando Engelaar. ANP
FC Groningen-speler Petter Andersson in duel met PSV-speler Orlando Engelaar. ANP

GRONINGEN (ANP) - PSV blijft opnieuw een jaar verstoken van de miljoenen uit de Champions League. De ploeg van trainer Fred Rutten slaagde zondag niet in de missie om de tweede plaats veilig te stellen. PSV had in de Euroborg moeten winnen van FC Groningen om de voorronde van het lucratieve toernooi te bereiken, maar bleef steken op 0-0. Daardoor eindigden deEindhovenaren als derde, FC Groningen gaat de play-offs om Europees voetbal in.

Rutten zette voor de cruciale slotwedstrijd met Wilfred Bouma en Erik Pieters twee verdedigers op de bank die normaal altijd verzekerd zijn van een basisplaats. Beiden worstelen echter al weken met hun vorm en Rutten gaf daarom in de Euroborg de voorkeur aan Francisco Rodriguez en Abel Tamata. Met de geschorste Balázs Dzsudzsák miste PSV zijn topscorer.

De belangen waren voor zowel PSV als FC Groningen groot. De Eindhovenaren wisten dat ze moesten winnen om de tweede plaats binnen te halen en voor Groningen lonkte plaats vier, wat een ticket voor de Europa League zou opleveren. Bij beide ploegen regeerde op het veld de angst om te verliezen. Vooral voor rust waren de geslaagde aanvallen en kansen bijzonder schaars.

Blessure Isaksson

PSV raakte al na een kwartier doelman Andreas Isaksson kwijt. De Zweed blesseerde zich bij een botsing met Leandro Bacuna en werd vervangen door de Braziliaan Cassio Ramos. Kort voor rust raakte ook Zakaria Labyad dusdanig geblesseerd, dat hij in de tweede helft niet meer terugkeerde op het veld. Met Otman Bakkal op de plek van Labyad ging PSV zonder al te veel overtuiging op jacht naar het noodzakelijke doelpunt.

Wat PSV ook probeerde, er lukte nauwelijks iets. Zelfs voor open doel kregen de mannen van Rutten de bal er niet in. Ola Toivonen had in de 55e minuut de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal op onverklaarbare wijze naast. Die misser leek ook het laatste restje geloof bij de Eindhovenaren weg te spoelen. Groningen was vanaf dat moment de betere ploeg, maar ook de thuisclub slaagde niet in de missie om te winnen.

Na de rode kaart van PSV'er Hutchinson, een kwartier voor tijd, kregen beide ploegen nog kansen op de winst. Het bleef echter bij 0-0, waardoor na afloop zowel de spelers van PSV als Groningen teleurgesteld afdropen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen