ANP16 nov '11 16:19Aangepast op 16 nov '11 17:08

SeaFrance failliet verklaard

PARIJS (AFN) - Een Parijse rechtbank heeft de noodlijdende Franse rederij SeaFrance woensdag failliet verklaard. Twee biedingen op de onderneming, met meer dan 1000 mensen in dienst, werden afgewezen omdat ze te laag werden bevonden.

De veerboten van SeaFrance blijven tot eind januari varen tussen Calais en Dover. Potentiële kopers kunnen tot 12 december bieden op de onderneming.

SeaFrance kwam in 2008 in de financiële problemen door de crisis. Ook wordt het bedrijf al jaren geplaagd door concurrentie van de Kanaaltunnel. Vorig jaar werd de onderneming onder curatele geplaatst.

Drukke route

SeaFrance is de enige Franse maatschappij die vaart op de drukke route tussen Frankrijk en Groot-Brittannië maar passagiers hebben ook de mogelijkheid om met andere maatschappijen de oversteek te maken.

De Franse rederij Louis Dreyfus Armateurs en het Deense ferrybedrijf DFDS hadden 50 miljoen euro in SeaFrance willen investeren. Een voorwaarde was wel dat het bedrijf gereorganiseerd zou worden, waarbij de helft van het personeel op straat gezet zou worden. Dat was voor de rechtbank onacceptabel. Een tweede plan, de overname van SeaFrance door vakbond CFDT, was volgens de rechtbank financieel niet haalbaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen