ANP13 jun '11 19:31Aangepast op 13 jun '11 20:09

S&P's verlaagt waardering Griekenland

MADRID (AFN) - Standard & Poor's (S&P's) heeft het oordeel over de kredietwaardigheid van Griekenland neerwaarts bijgesteld. De kredietbeoordelaar denkt dat de kans is toegenomen dat het land niet alle verplichtingen kan nakomen.

Het Griekse ministerie van Financiën liet in een reactie weten dat de regering vastberaden is om te voldoen aan de moeilijke voorwaarden die verbonden zijn aan de schuldsanering van het land. Ook doet Griekenland er alles aan om contractuele verplichtingen na te komen, aldus een maandagavond uitgegeven verklaring.

In een toelichting wijst S&P op de discussie over het al dan niet bijdragen van banken aan de schuldsanering van Griekenland. Bovendien zou de werkloosheid in Griekenland, die steeg van 11,6 procent in maart vorig jaar naar 16,2 procent in maart van dit jaar, onvoldoende worden aangepakt.

Het Griekse ministerie van Financiën zegt dat S&P's verwijst naar geruchten en uitlatingen van functionarissen van de Europese Commissie en van de Europese centrale bank (ECB). De neerwaartse bijstelling zou geen recht doen aan de intensieve besprekingen met deze instituten en met het Internationale Monetair Fonds (IMF) om tot een oplossing te komen.

Gerelateerde artikelen