ANP21 aug '11 23:35

'Zoon van Kaddafi gevangengenomen'

EPA
EPA

TUNIS (ANP) - Een zoon van de Libische leider Muammar Kaddafi, Saif al-Islam Muammar al-Kaddafi, is gevangengenomen. Dat meldde het hoofd van de rebellen in Libië in een interview met de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

,,We hebben bevestigde informatie dat onze jongens Saif al-Islam hebben opgepakt'', zei de voorzitter van de Nationale Overgangsraad (NTC). ,,We hebben opdracht gegeven hem goed te behandelen zodat hij berecht kan worden''. Saif al-Islam speelde een belangrijke rol in het regime van zijn vader. Ook een andere zoon, al-Saadi al-Kaddafi, zou zijn opgepakt.

Hoe waarheidsgetrouw de verklaringen van het hoofd van de NTC zijn, is onduidelijk.

'Einde nabij'

Eerder werd gemeld dat de legereenheid die belast is met de veiligheid van Kaddafi de wapens heeft neergelegd en zich heeft overgegeven. Dat meldde de Arabische nieuwszender al-Jazeera zondagavond op basis van de Nationale Overgangsraad (NTC), waarin de rebellen zich hebben verenigd. Ook de presidentiële garde zou zich hebben overgegeven.

Het kantoor van de Britse premier David Cameron meldde zondagavond dat ,,het einde nabij is'' voor Kaddafi. De Libische leider moet ,,nu vertrekken'', aldus de verklaring. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat Libië zich moet opmaken voor een post-Kaddafi-tijdperk.

Gerelateerde artikelen