ANP12 mrt '11 16:01Aangepast op 12 mrt '11 17:06

Gesink nieuwe leider in Tirreno

CHIETI (ANP) - Robert Gesink heeft zaterdag de leiderstrui veroverd in de Italiaanse etappekoers Tirreno-Adriatico. De kopman van de Raboploeg finishte in de vierde etappe, van Narni naar Chieti over 240 kilometer, als zesde op 12 seconden van de Italiaanse dagwinnaar Michele Scarponi van Lampre. Die bleef in een lastige slotfase zijn land- en ploeggenoot Damiano Cunego voor. Gesink loste de Amerikaan Tyler Farrar als klassementsleider af.

De vierde etappe kwam in de slotfase pas echt op gang. Drie renners hadden daarvoor de wedstrijd bepaald. Sebastian Lang, Mickael Cherel en Gorazd Stangelj probeerden het met een lange ontsnapping, maar het peloton greep de vluchters terug. Nadat Cherel op tien kilometer van de streep als laatste was ingerekend, begon een scherpe finale.

Na een aantal aanvallen lukte het Michele Scarponi aan de voet van de slotklim van twee kilometer wel afstand te nemen. De reactie was van de Belg Philippe Gilbert met de Italiaan Cunego. Gilbert kreeg het gat echter niet gedicht. Cunego kwam wel in de buurt van het achterwiel van zijn teamgenoot, met Cadel Evans in zijn spoor. Scarponi bleef echter eerste.

Gesink, dit seizoen al winnaar van de Ronde van Oman, hield de schade beperkt en mocht als beloning de leiderstrui aantrekken. De Raborenner heeft in het algemeen klassement 10 seconden voorsprong op Evans en 12 op Basso.

Gerelateerde artikelen