ANP1 nov '11 16:15

En Mauro bleef rustig, als steeds

DEN HAAG (ANP) - De Kamer had gesproken, het debat over Mauro was voorbij. Maar het circus rond 18-jarige Limburgse Angolees kreeg meteen daarna een heftige apotheose in de jacht van de media op een reactie van de jongen. Er leek er maar een kalm en in elk geval lijdzaam: Mauro.

Op de publieke tribune had hij geen spier vertrokken, amper emotie getoond. Hij liet zich wegleiden door een paar dierbaren, rustig als steeds. Maar rtv-ploegen, fotografen en schrijvende journalisten storten zich hem als wolven op een prooi. Vanaf het verlaten van de tribune, op de tocht door het gebouw, bij de afleidingsmanoeuvre richting parkeergarage. Harde woorden onder de jagers vielen. Mauro keek voor zich uit als altijd, met zijn grote treurige en toch wat betraande ogen.

Zelfs in de lift van de parkeergarage had hij geen rust. De cameralenzen kwamen bijna tussen de schuifdeuren. Eenmaal helemaal beneden, op weg naar de auto, mompelde Mauro dat hij het ,,heel erg jammer" vond. En dat hij ging nadenken. ,,Over hoe het nou verder gaat.''

Gerelateerde artikelen