ANP15 dec '11 07:23

Negatief eigen vermogen AMT

AMSTERDAM (AFN) - Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) heeft een negatief eigen vermogen, als gevolg van voortdurende verlieslijdende activiteiten. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag.

De omvang van het eigen vermogen wordt door AMT niet gegeven. Het bedrijf beschikt naar eigen zeggen nog over kasmiddelen tot begin 2012 en onderzoekt alternatieven voor aanvullende financiering.

AMT had op 30 september nog een kaspositie van 3,8 miljoen euro. Op 12 december bedroeg de kaspositie nog 2,1 miljoen euro. AMT heeft buiten een van december 2009 daterende converteerbare lening van 5 miljoen euro geen lening, krediet of andere kredietfaciliteit.

Verkoop

De onderneming gaat door met het onderzoeken van alle mogelijkheden, inclusief de verkoop van de onderneming in haar geheel of van bepaalde onderdelen en het werven van aanvullend kapitaal in samenwerking met bankiers en investeerders. Ook worden financieringsbronnen die niet verwaterend zijn onderzocht, zoals subsidies en samenwerking met partners

Het bestuur van het beursgenoteerde bedrijf heeft inmiddels contact gehad met NYSE Euronext, vanwege het negatieve eigen vermogen. Op dit moment zal het beursbedrijf geen noteringsmaatregelen opleggen.

Gerelateerde artikelen