ANP13 dec '11 19:32

Beurzen VS voorzichtig hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street koersten dinsdag voorzichtig omhoog. Beleggers wachten nog op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die zo'n twee uur voor het slot van de handel worden verwacht. De stemming is licht positief, onder meer door een flinke stijging van de olieprijs.

De Dow-Jonesindex noteerde met nog bijna drie uur handel te gaan een plus van 0,7 procent op 12102 punten. De S&P 500-index stond 0,5 procent hoger op 1242 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef iets achter en stond 0,1 procent hoger.

Belgeers maakten zich volgens analisten toch zorgen over de Europese schuldencrisis. Er gingen geruchten als zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel elke verhoging van het Europese noodfonds EFSF definitief afwijzen. De euro zakte ook ten opzichte van de dollar tot de laagste stand sinds januari, onder de 1,31 dollar.

Federal Reserve

Verder leken de beleggers nog afwachtend in aanloop naar de mededelingen van het stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Maar economen verwachten geen aankondigingen van grote veranderingen in het beleid.

De handel kreeg wat steun van een flinke stijging van de olieprijs. Een vat lichte Amerikaanse olie stond 2,5 procent hoger op 100,16 dollar. Brentolie werd 2,2 procent duurder. Een duidelijk verklaring voor de stijging konden analisten niet geven.

Het aandeel Best Buy duikelde ruim 12 procent. De Amerikaanse elektronicaketen boekte in het fiscale derde kwartaal minder omzet en winst dan verwacht. Boeing klom daarentegen 1,2 procent. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant gaat 150 vliegtuigen van het type 737 MAX bouwen voor luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines. Het gaat om de grootste order in de geschiedenis van Boeing.

Gerelateerde artikelen