ANP14 dec '11 20:07Aangepast op 14 dec '11 22:12

Sijsling eerste halvefinalist bij Masters

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - Igor Sijsling heeft woensdag als eerste de halve finales bereikt van de Masters Tennis. De Amsterdammer was in twee sets klaar met Antal van der Duim: 6-2 6-4.

Sijsling, als tweede geplaatst in Rotterdam, treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen Thiemo de Bakker en Mark de Jong.

Bij de vrouwen drong Arantxa Rus als eerste door naar de laatste vier. De nummer 1 van de plaatsingslijst had drie sets nodig tegen Eva Wacanno: 6-1 5-7 6-3.

Titelverdediger

Sijsling nam in 2007 voor het laatst deel aan de Masters, die hij toen won. ,,Ik ben eigenlijk ook een titelverdediger", grapte de tennisser na afloop. ,,Twee jaar was ik er niet vanwege blessures en vorig jaar heb ik gekozen voor vakantie.'' Het toernooi is dit jaar extra interessant voor Sijsling omdat de winnaar een wildcard ontvangt voor het ABN AMRO-toernooi.

Matwé Middelkoop bereikte de laatste acht door Jasper Smit in drie sets (4-6 6-1 7-5) te verslaan. Middelkoop neemt het in de kwartfinales op tegen de als derde geplaatste Jesse Huta Galung. Boy Westerhof, woensdag te sterk (7-5 6-3) voor Nick van der Meer, is de eerste tegenstander van Robin Haase. Quirine Lemoine bereikte de laatste 8 bij de vrouwen ten koste van Danielle Harmsen: 6-2 6-3. Lemoine treft nu OlgaKalyuzhnaya.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen