ANP6 dec '11 16:34Aangepast op 6 dec '11 18:26

Honderden arrestaties bij betoging Moskou

MOSKOU (ANP) - Tijdens nieuwe protestdemonstraties van de oppositie zijn dinsdag in Moskou en Sint-Petersburg weer honderden arrestaties verricht. Alleen al bij een betoging in de hoofdstad verrichtte de politie 250 aanhoudingen, aldus een officiële bron.

De zegsman van premier Vladimir Poetin had eerder op de dag laten weten dat betogingen waar geen toestemming voor is verleend, niet worden getolereerd.

Onder de arrestanten zijn de vroegere vicepremier Boris Nemtsov en de internationaal bekende burgerrechtenactivist Oleg Orlov. De schrijver Edoeard Limonov is opgepakt, evenals journalisten. ,,Het volk gelooft Poetin niet'', riepen de betogers, naar aanleiding van fraude met de uitslag van de verkiezingen van zondag. Maandag waren al zo'n 300 betogers opgepakt.

Rusland stuurt tot 4000 extra veiligheidsmedewerkers de straat op in Moskou om nieuwe betogingen de kop in te drukken. ,,Het enige doel van de troepen is het garanderen van de veiligheid van de burgers'', aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Gerelateerde artikelen