ANP17 nov '11 07:31

AMT mikt op samenwerking hemofilieprogramma

AMSTERDAM (AFN) - Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) acht het mogelijk in de eerste helft van 2012 een samenwerkingsverband te sluit met een farmaceut voor de ontwikkeling van een medicijn tegen hemofilie B. Dat maakte het bedrijf bekend in een tussentijds handelsbericht over het derde kwartaal.

Woensdag kreeg AMT voor de hemofilietherapie nog de weesgeneesmiddelenstatus van het Europees Geneesmiddelenbureau. De beoogde samenwerking is alleen mogelijk als AMT in de tussentijd extra kapitaal weet aan te trekken, aldus het bedrijf. AMT kijkt voor extra financiering ook naar aanvullende samenwerking met academische groepen onder het GDNF-programma. Daaronder valt onder meer de ontwikkeling van een gentherapie tegen de ziekte van Parkinson.

AMT kondigde eind oktober aan de ontwikkeling van zijn belangrijkste medicijn, Glybera, stil te leggen en de helft van het personeelsbestand te ontslaan. De gentherapie tegen alvleesklierontsteking kreeg wederom geen positieve beoordeling van de Europese toezichthouder EMA. AMT stak 100 miljoen euro in de ontwikkeling van Glybera.

Het bedrijf maakte donderdag ook bekend per 30 september over 3,8 miljoen euro aan kasmiddelen te beschikken. Eind juni was dat nog 9,1 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen