ANP10 mei '11 07:51

Fornix verwacht positief resultaat

LELYSTAD (AFN) - Fornix BioSciences zal, door een lagere belastingverplichting, dit jaar waarschijnlijk een licht positief resultaat behalen. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht. Eerder gaf Fornix nog aan dat het een negatief resultaat zou boeken van minder dan 0,4 miljoen euro.

Fornix heeft in de eerste vier maanden van 2011 haar laatste activiteiten verkocht. De verkoop van Laprolan aan Rochester Medical Corporation werd op 7 april 2011 definitief afgerond. De netto-opbrengst bedroeg 0,96 euro bruto per gewoon aandeel en is als interim-dividend op 29 april 2011 uitbetaald.

De onderneming overweegt om extra dividend vanuit de vrij uitkeerbare reserves uit te keren. Het bedrag en de datum van uitkering zijn afhankelijk van reserves die aangehouden moeten worden voor dekking van onder meer potentiële verplichtingen. De huidige leden van de raad van commissarissen hebben aangegeven op korte termijn te willen aftreden. Een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal op termijn moeten beslissen over een nieuwe raad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen