ANP29 dec '11 09:55

Frankrijk wil Petroplus helpen

EPA
EPA

PARIJS (AFN) - De Franse regering wil ,,al het mogelijke'' doen om het in financiële problemen geraakte Zwitserse olieraffinagebedrijf Petroplus te helpen. Petroplus heeft onder meer een raffinaderij in het Franse Rouen.

Petroplus waarschuwde dinsdag voor grote problemen omdat een internationaal bankenconsortium een kredietlijn van 1 miljard euro heeft bevroren. Hierdoor kan het bedrijf geen olie meer inkopen en dreigt het zijn raffinaderijen begin januari al te moeten sluiten. Oliehandelaren lieten woensdag al weten niet meer aan het bedrijf te leveren uit vrees voor wanbetaling.

Volgens een gezamenlijk persbericht van de Franse ministers van Economie en Energie hebben de Franse banken die deel uitmaken van het consortium zich bereid getoond de financiering van Petroplus onder voorwaarden te hervatten. ,,Petroplus is echter een Zwitsers bedrijf en het bankenconsortium bestaat voor het overgrote deel uit buitenlandse banken'', nuanceerde Parijs direct de kans van slagen van zijn reddingspoging.

Gerelateerde artikelen