ANP28 nov '11 07:41

Moody's: rating van alle EU-landen bedreigd

ANP
ANP

LONDON (AFN) - De snelle escalatie van de schuldencrisis bedreigd de kredietwaardigheid van alle Europese landen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een rapport op maandag. Het risico dat aan staatsleningen kleeft, blijft stijgen zolang er geen afdoende politieke maatregelen worden genomen om de situatie op de financiële markten te stabiliseren, aldus Moody's.

De kredietbeoordelaar gaat er nog wel van uit dat de eurozone behouden blijft en dat maar weinig landen hun verplichtingen niet nakomen. Maar in dit 'positieve' scenario is ook een relatief groot aantal kredietwaardigheidsverlagingen denkbaar. Volgens Moody's zullen er pas effectieve maatregelen tegen de schuldencrisis worden genomen nadat de eurolanden wakker geschud zijn door schokkende gebeurtenissen. In de aanloop hier naar toe zou een aantal landen hun kredietwaardigheid verliezen.

Overigens ziet Moody's ook ruimte voor nog donkerdere scenario's, waarbij ,,de mogelijkheid van meerdere faillissementen van euro-landen niet langer kan worden uitgesloten''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen