ANP26 mei '11 12:49Aangepast op 26 mei '11 13:38

ProRail denkt boete te moeten betalen

DELFT (AFN) - ProRail denkt dat het de boete van 300.000 euro moet betalen die minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) voorlopig had opgelegd. Die boete kreeg het spoorbedrijf omdat het de reizigers vorig jaar onvoldoende informeerde bij verstoringen op het spoornet. Dat zei financieel topman Eric Steeghs van ProRail tijdens een toelichting op het jaarverslag 2010.

De boete zou worden kwijtgescholden als ProRail in de eerste helft van dit jaar beter presteert. Steeghs denkt niet dat dat gaat lukken. ,,De reizigers zijn nog steeds niet positief, vooral na de winterperikelen op het spoor", zei Steeghs. De treinenloop was toen flink verstoord door onder meer hevige sneeuwval.

De onlangs aangetreden ProRail-baas Marion Gout-Van Sinderen ziet het als haar taak met ,,haar neus op het spoor te zitten". Ze wil er vooral werk van maken om de reizigers beter te leren kennen. ,,Wat wil de reiziger bijvoorbeeld als het fout gaat op het spoor?'' Ze vindt dat binnen het bedrijf bij grote verstoringen over te veel schijven wordt gewerkt. ,,Het moet allemaal directer en alerter."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen