ANP24 feb '11 12:00

'Stijging grondstofprijzen mid-single digit'

AMSTERDAM (AFN) - Topman Piet Hein Merckens merkte donderdag tijdens een toelichting op de jaarcijfers op dat ,,de stijging van de grondstofprijzen waar Wessanen mee geconfronteerd wordt ligt rond de mid-single digit.'' Het bedrijf is niet sterk afhankelijk van één grondstof, daardoor is het effect ook minder, aldus het bedrijf.

De topman benadrukte dat dit niet betekent dat dit ook de daadwerkelijke kosten zijn, want het bedrijf is in onderhandeling met leveranciers over de hogere kosten.

Daar waar het kan zal het bedrijf de hogere grondstofprijzen doorberekenen. ,,Dat is niet aan te ontkomen'', aldus Merckens. Volgens de topman opereert Wessanen in een segment waar de consument bereid is meer te betalen voor producten.

ABC

Het bedrijf wil ook groeien door het doen van zogeheten add-on-aankopen. Het afgelopen jaar verkocht Wessanen juist onderdelen om financieel weer gezond te worden.

Wessanen heeft voor aankopen een zogeheten oorlogskas tussen de 40 en 50 miljoen euro, aldus Merckens. Als Wessanen het Amerikaanse drankbedrijf ABC dit jaar verkoopt -dat is in principe het doel- kan Wessanen meer uitgeven aan aankopen, aldus de topman. Merckens denkt aan de versterking van de merkenportfolio in de kerncategorieën.

Op de vraag of het een idee is om de snacksdivisie te desinvesteren, wilde de topman geen antwoord geven. Hij gaf wel aan dat Frozen Foods geen kernactiviteit is.

Gerelateerde artikelen