ANP4 nov '11 07:46Aangepast op 4 nov '11 08:28

Olympus stelt publicatie cijfers uit

TOKIO (AFN) - De Japanse fabrikant van camera's en optische apparatuur voor de medische sector Olympus stelt de publicatie van zijn halfjaarcijfers uit in verband met een onderzoek naar vermeende fraude bij het bedrijf. Dat maakte Olympus vrijdag bekend.

De cijfers over de periode april tot en met september zouden eigenlijk op 8 november verschijnen, maar de publicatie wordt nu uitgesteld tot later in de maand.

Olympus verkeert in een crisis na het plotselinge ontslag van de Britse topman Michael Woodford vorige maand. Woodford stelt dat hij moest vertrekken nadat hij vragen had gesteld over vier overnames, waarbij volgens hem mogelijk frauduleuze betalingen werden gedaan.

Onderzoekspanel

Olympus heeft nu een onafhankelijk onderzoekspanel opgezet om de zaak te onderzoeken. Het panel bestaat uit zes mensen die onderzoek gaan doen naar de overnames. Bij die transacties, waaronder de aankoop van het Britse bedrijf Gyrus in 2008, werden volgens Woodford veel te hoge bedragen betaald aan adviseurs. Later moest Olympus fors afschrijven op de waarde van de acquisities. Woodford werd echter ontslagen omdat hij het bedrijf schade zou berokkenen door de zaak onder de aandacht te brengen.

Sinds het ontslag van Woodford is de beurswaarde van Olympus met circa 60 procent in waarde gedaald.

Gerelateerde artikelen