ANP15 mei '11 15:00

Veel blauw rond Amsterdam ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Bij de ArenA is het zondagmiddag erg druk met voetbalfans die de kampioenswedstrijd Ajax-FC Twente volgen. In de omgeving van het stadion zijn veel politieagenten op de been. Vanuit de lucht houdt een politiehelikopter de supporters nauwlettend in de gaten en het waterkanon van de mobiele eenheid staat voor de zekerheid op een afstandje paraat.

Ook de Koninklijke Marechaussee heeft een afvaardiging gestuurd om de situatie rondom de wedstrijd ordentelijk te laten verlopen.

Tientallen supporters die geen, soms peperduur, kaartje hebben bemachtigd voor de ArenA, hebben zich in de cafés buiten het stadion verzameld om de wedstrijd op tv te volgen. Door de drukte en het ontbreken van grote schermen is het voor velen bijna onmogelijk een glimp van hun favoriete club op te vangen.

De sfeer rond het stadion is gemoedelijk. Supporters dronken vooraf rustig een biertje in de zon of aten een broodje. Af en toe knalde er vuurwerk. Vol vertrouwen klonk er: ,,kampioenen, kampioenen, olé, olé, olé."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen