ANP7 dec '11 14:16

De agenda van de Europese top

BRUSSEL (AFN) - De regeringsleiders van de 27 landen van de Europese Unie komen donderdag en vrijdag weer naar Brussel voor overleg. Hieronder volgt een indicatieve agenda.

Donderdag 8 december

Vanaf 18.45 uur: Aankomst regeringsleiders en staatshoofden in Brussel

19.30 - 22.30 uur: Informeel diner waar de regeringsleiders praten over de financiële crisis. EU-president Herman Van Rompuy zal zijn voorstellen over de aanpak van de crisis, waaronder een verdragswijziging, toelichten. Ook de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, schuift aan bij dit diner.

Vrijdag 9 december

Vanaf 8.45 uur: Aankomst leiders

9.30 uur: Ondertekening van het toetredingsverdrag van Kroatië

Rond 11 uur begint het overleg. Ook vrijdag staat de economie hoog op de agenda. Van Rompuy schreef in zijn uitnodigingsbrief: hoe ons economisch beleid Europa uit de crisis kan halen. De EU-president benadrukte dat Europa al veel heeft besloten. ,,De tijd is gekomen om die beslissingen ten volle uit te voeren.’’

Tijdens de top zullen de leiders het ook hebben over de uitbreiding van de Europese Unie. Er zou besloten kunnen worden dat Servië klaar is om kandidaat-lid te worden.

Ook zal er gesproken worden over de toetreding van Bulgarije en Roemenië tot het Schengengebied. Nederland is als enige land nog steeds fel gekant tegen toetreding van deze landen.

Gerelateerde artikelen