ANP27 dec '11 18:08

Leenstra blaast zichzelf op en mist EK

Marrit Leenstra (L) tegen Diane Valkenburg tijdens de kwalificatie op de 3000 meter in Heerenveen. ANP
Marrit Leenstra (L) tegen Diane Valkenburg tijdens de kwalificatie op de 3000 meter in Heerenveen. ANP

HEERENVEEN (ANP) - Ze was een zekerheidje op de startlijst van het Europees kampioenschap allround. Niemand twijfelde eraan dat regerend nationaal kampioene Marrit Leenstra kwalificatie voor die titelstrijd zou mislopen. Na een mislukte 3 kilometer op de selectiewedstrijd in Thialf was het verdict echter keihard: Leenstra mist het EK. ,,Ik baal hier wel van, ja'', sprak ze.

Vorige week tijdens een trainingswedstrijd in Erfurt begon Leenstra te langzaam aan de 3 kilometer. Daarom besloot ze nu iets rapper te beginnen, met alle fatale gevolgen vandien. Ze blies zich volledig op en kwam pas na 4.15,68 over de finishlijn.

,,Ik schaats te gemakkelijk snel'', zei Leenstra. ,,Eigenlijk zonder dat ik 't in de gaten heb. Dat kan ik vier ronden volhouden, maar dan is het op. Die vijfde ronde gaat nog, maar over die twee laatste ronden zullen we 't maar niet hebben.''

Toch weet de Friese schaatsser niet of ze nu een fout heeft gemaakt. Want ze moet die 3 kilometer 'aanvallend' rijden. ,,Maar nu weet ik even niet meer hoe dat moet, die 3 kilometer'', verzuchtte ze.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen