ANP7 mrt '11 17:13

Geen plaats meer voor Van Gaal bij Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Na de zomer is er geen plaats meer voor Louis van Gaal bij Bayern München. De positie van de trainer kwam in de afgelopen week door drie nederlagen op rij zwaar onder druk te staan.

De landskampioen staat vijfde in de Bundesliga en is als titelhouder al uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. In de Champions League verdedigt Bayern volgende week thuis tegen titelverdediger Internazionale nog wel een kansrijke voorsprong van 1-0.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge sprak afgelopen zaterdag na het derde verlies van ,,acht rampzalige dagen''. De oud-aanvaller noemde de nederlaag tegen Hannover het ,,absolute dieptepunt'' van het seizoen. Hij liet weten dat hij zich grote zorgen maakte over de huidige situatie bij zijn club.

Steun

Van Gaal wilde in het weekeinde nog niet speculeren over zijn toekomst in München. ,,Ik heb altijd de steun van het bestuur gehad. Zij bepalen wanneer ze die steun intrekken'', zei hij.

Van Gaal gaf zondag na de uitlooptraining zijn spelers twee dagen vrijaf. ,,Tot woensdag'', zei hij erbij, waarmee hij leek te willen aangeven dat hij erop vertrouwde dat hij in functie zou blijven.

Beckenbauer

Erevoorzitter Frans Beckenbauer gaf maandagochtend in de Duitse boulevardkrant aan dat hij geen voorstander is van een direct ontslag van Van Gaal. ,,Het lijkt me zinvol om het seizoen met hem af te maken. Hij heeft zeker fouten gemaakt, maar hij heeft ook bewezen dat hij een uitstekende trainer is'', betoogde Der Kaiser.

Bayern rekent erop dat Van Gaal met zijn ploeg dit teleurstellende seizoen toch nog aan enkele resterende doelstellingen zal voldoen. De clubleiding wil via de tweede plaats alsnog rechtstreekse kwalificatie afdwingen voor de Champions League. De achterstand op nummer twee Leverkusen bedraagt momenteel zeven punten, met nog negen wedstrijden te spelen.

In de Champions League verdedigt Bayern volgende week thuis tegen titelverdediger Internazionale nog wel een kansrijke voorsprong van 1-0. Op het kampioenenbal hoopt Van Gaal zijn geschonden imago als succestrainer toch weer een beetje op te poetsen. Vorig seizoen haalde hij met Bayern nog de finale.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen