ANP4 mei '11 11:50

Kleine winst op terughoudende beurs

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beursgraadmeters stonden woensdag aan het einde van de ochtend op kleine winsten. Beleggers waren terughoudend bij een gebrek aan richtinggevend nieuws en in afwachting van macrocijfers.

De AEX-index stond kort voor het middaguur een fractie hoger op 360,56 punten. De MidKap-index steeg 0,1 procent tot 651,38 punten. De beurs in Londen daalde 0,5 procent, de graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,2 procent.

,,Er is weinig nieuws en de uitslagen zijn minimaal. Het is even afwachten hoe het verder gaat met de economie. Ondanks goede bedrijfsresultaten zijn beleggers toch wat terughoudend'', zei beleggingsstrateeg Michel van der Stee van Van Lanschot Bankiers.

Enkele cijfers

Er werden enkele cijfers over de toestand van de economie in de eurozone gepubliceerd. Uit een inkoopmanagersindex voor de dienstensector bleek een lichte afname van het groeitempo in april. De detailhandelsverkopen daalden in maart met 1 procent op maandbasis.

In de middag publiceert salarisstrookverwerker ADP cijfers over de banengroei in de Amerikaanse private sector in april. Deze cijfers gelden als een indicatie voor het officiële banencijfer van de overheid dat vrijdag wordt gemeld.

Uitschieter

In de MidKap-index was automatiseerder Logica een uitschieter met een plus van 3,3 procent. Het bedrijf had in de ochtend een tussentijds handelsbericht gepubliceerd over het eerste kwartaal. ,,De cijfers van Logica vallen wel goed. Per saldo was het iets beter dan verwacht. Met name wat betreft de orderontvangst'', aldus Van der Stee.

De producent van specialistisch textiel TenCate kondigde aan bezittingen over te nemen van de Canadese branchegenoot Difco. Het gaat om merknamen en intellectuele eigendomsrechten op het gebied van beschermende weefsels. Het aandeel TenCate daalde in de MidKap 2 procent.

In evenwicht

In de AEX was het aantal stijgers en het aantal dalers ongeveer in evenwicht. Chipmachinebouwer ASML stond bovenaan met een plus van 1,3 procent. Chemieconcern DSM was onderaan te vinden met een min van 0,4 procent.

De euro was 1,4870 dollar waard tegen 1,4885 dollar aan het eind van de handel een dag eerder. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 110,85 dollar. Dinsdag was al ruim 2 procent van de olieprijs afgegaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen