ANP15 mei '11 08:06

Zware aanklachten tegen Strauss-Kahn

Het Sofitel in New York. EPA
Het Sofitel in New York. EPA

NEW YORK (ANP) - De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en mogelijk presidentskandidaat in Frankrijk, Dominique Strauss-Kahn, wordt zondag in New York naar verwachting aangeklaagd wegens tegennatuurlijke en daarmee in de New York misdadige seksuele handelingen, poging tot verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Strauss-Kahn werd zaterdag in de namiddag op de luchthaven John F. Kennedy kort voor het vertrek uit het vliegtuig gehaald dat hem naar Parijs zou brengen. Hij wordt door een 32-jarige vrouw die in het Sofitel hotel niet ver van Times Square werkt, beschuldigd van seksuele misdrijven. Ze stelde zaterdag in het hotel aan de dader zijn ontsnapt.

De politie ging volgens een woordvoerder naar de hotelkamer waar de licht gewonde klaagster stelde te zijn misbruikt. De agenten stelden daar vast dat de Strauss-Kahn inderhaast was gevlucht. Hij heeft geen diplomatieke onschendbaarheid, aldus de zegsman van de politie van New York.

Strauss-Kahn stelt dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Dat meldde zijn advocaat Benjamin Brafman zondag in een e-mail aan een verslaggever van persbureau Reuters. De 62-jarige chef van het IMF zou zondag in Berlijn met de Duitse bondskanselier Angela Merkel spreken over hulp aan het onder schulden gebukt gaande Griekenland. Maandag en dinsdag zou hij in Brussel met Europese ministers van Financiën overleggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen