ANP14 dec '11 23:15

Fitch verlaagt kredietstatus Rabobank

ANP
ANP

WASHINGTON (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor langlopende schulden van de Rabobank verlaagd van AA+ naar AA. Dat heeft de Amerikaanse financiële dienstverlener woensdag bekendgemaakt.

De verlaging geeft volgens Fitch de veranderende marktomstandigheden weer waar banken wereldwijd, en in Europa in het bijzonder, mee te maken hebben. Het bedrijf stelt dat Rabobank nog steeds tot de meest kredietwaardige banken behoort waarvoor het ratings bepaalt. De kapitaalpositie en liquiditeit zijn volgens Fitch in orde, evenals de recente financiële resultaten.

Als mogelijk risico noemt Fitch het coöperatieve karakter van de Rabobank en het ontbreken van een beursnotering. Dat beperkt de bank in zijn mogelijkheden om nieuw kapitaal aan te trekken als dat nodig mocht zijn. Ook ziet de kredietbeoordelaar het als een potentiële zwakte dat de bank sterk afhankelijk is van spaargeld.

Branchegenoot Standard & Poor's kwam eind november al met een afwaardering van de Rabobank. Bij S&P verloor de bank de hoogst haalbare AAA-status.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen