ANP7 jun '11 14:58

'Wall Street veert op'

NEW YORK (ANP) - De graadmeters op Wall Street zullen zich dinsdag naar verwachting deels herstellen van de verliezen op maandag. De S&P 500-index daalde toen tot de laagste stand in twee maanden vanwege zorgen over het afkoelen van de Amerikaanse economie.

Beleggers in New York moeten het doen zonder al te veel nieuws. De ogen zijn vooral gericht op een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke, halverwege de handelssessie, over de staat van de economie ten overstaan van een bankcongres.

Op de achtergrond zal de Griekse schuldencrisis een rol blijven spelen. Het IMF verklaarde zich dinsdag eventueel bereid te zijn de looptijd van leningen aan Griekenland te verlengen. Van een herstructurering kan volgens het IMF geen sprake zijn vanwege ,,serieuze problemen'' die dat voor de eurozone met zich meebrengt.

Afkoeling

Aan het bedrijfsfront zullen General Motors en International Paper in de belangstelling staan. De autofabrikant zag zijn verkoop in China voor de tweede achtereenvolgende maand dalen. Dat duidt op een afkoeling van 's werelds grootste afzetmarkt voor auto's.

International Paper bracht een ongevraagd bod uit van 3,3 miljard dollar op concurrent Temple-Inland. Met de overname hoopt International Paper een dominante positie te krijgen op de markt voor golfkarton in Noord-Amerika. Temple-Inland wees het bod af als zijnde te mager, terwijl de geboden 30,60 dollar per aandeel 46 procent boven de slotkoers op maandag ligt.

Drie kwartier voor de handelsaanvang duidde de future op de S&P 500 op een winst van 0,5 procent bij de opening. De Dow-Jonesindex en de Nasdaq openen naar verwachting respectievelijk 0,3 en 0,4 procent hoger.

Gerelateerde artikelen