ANP27 dec '11 09:58Aangepast op 27 dec '11 11:14

Prins Philip ontslagen uit ziekenhuis

Archieffoto, 2001. EPA
Archieffoto, 2001. EPA

PAPWORTH (ANP) - De Britse prins Philip heeft dinsdagochtend het ziekenhuis nabij Cambridge verlaten. Hij verbleef vier nachten in het Papworth Hospital, nadat hij was geopereerd aan een verstopte kransslagader. Dat meldde de BBC.

De prins vertrok per auto en zwaaide nog even naar de verslaggevers. Hij gaat naar het landgoed Sandringham House van de koningin in het graafschap Norfolk, waar hij ook was toen hij klachten kreeg.

De 90-jarige echtgenoot van van koningin Elizabeth, werd vrijdagavond met spoed geopereerd nadat hij met pijn in de borst naar het ziekenhuis was gebracht. Artsen hebben tijdens een kleine ingreep in de kransslagader een buisje ingebracht, een zogeheten stent, om de problemen op te lossen.

Kwakkelen

De prins staat bekend om zijn onvermoeibaarheid en uitgesproken meningen. De laatste tijd begon hij echter te kwakkelen met zijn gezondheid. In oktober zag hij af van een reis naar Italië, omdat hij kou had gevat. Daarna ging hij wel mee op een 11-daagse rondreis naar Australië.

Het eerstvolgende publieke optreden van de prins staat gepland op 17 januari. Dan zal hij een diner bijwonen op de Universiteit van Cambridge.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen