ANP17 nov '11 19:24Aangepast op 17 nov '11 21:09

Zorg om schulden drukt Wall Street

NEW YORK (ANP) - In Wall Street wogen donderdag de zorgen over de schuldencrisis zwaarder dan positief nieuws uit eigen land. De hoge rente die Spanje en Frankrijk moeten betalen over de nieuwste staatsleningen, baart beleggers zorgen.

In het laatste uur van de handel was de Dow-Jonesindex 1,5 procent lager op 11728 punten. De S&P 500-index was toen 1,9 procent gezakt naar 1214 punten. De Nasdaq gaf 2 procent prijs op 2587 punten. De dertig grote fondsen van de Dow-Jonesindex stonden alle in de min.

De rente op Spaanse staatsleningen is gestegen naar 6,98 procent. Beleggers zien 7 procent als een kritische grens. Zowel Griekenland als Portugal moest zijn toevlucht nemen tot noodhulp toen de rente op hun obligaties dat niveau bereikte.

Koersdaling

Bij de zorgen over de Europese schulden daalde de koers van de euro ten opzichte van de dollar van 1,352 bij het sluiten van de beurzen in Europa naar 1,3464.

De olieprijzen daalden met meer dan 3 procent.

Er was wel goed nieuws uit eigen land. Het aantal aanvragen voor bijstand was in de VS in 7 maanden niet meer zo laag is geweest. Bovendien was het aantal nieuwe bouwvergunningen voor huizen boven verwachting.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen